top of page

Inscannen hoogbouw

Op vraag van een klant is een hoogbouw van 10 lagen inclusief dak en kelder opgemeten met behulp van 3d laserscanning. De structuur was belangrijk : kolommen, balken, vloeren en plafonds.

Een dergelijk hoog gebouw inscannen vereist een goed geplande aanpak.

Eerst werd de buitenschil opgemeten vanaf verschillende afstanden, korte en lange. Detailscans werden genomen bij de lange afstanden om de ganse gevel in kaart te brengen. De buitenschil van dit gebouw werd opgemeten met 29 scanposities in kleur.

Via de trappenhal die in 47 scans werd opgemeten werd een koppeling via het dak met de buitenzijde die vanaf de grond werd gescand gemaakt.

Nu werden alle aparte verdiepingen startende via de trappenhal en met enkele ramen die geopend konden worden opgemeten en apart gekoppeld aan de buitenzijde.

Het resultaat is een puntenwolk van 650 scans met een registratiefout van 4mm. Geen enkele target werd gebruikt, enkel c2c.

Het resultaat is een geleverde puntenwolk met decimatie van 5mm in Recap en een viewer om zelf snedes etc te maken. Het externe Bim team kan hiermee aan de slag.

Geen gebouw is te complex om door ons te worden ingemeten. Door de specifieke werkwijze en gespecialiseerd materieel kan dit aan een zeer interessante prijs.

Contacteer ons voor meer info.
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page