top of page

 

Wat is laserscannen?

In tegenstelling tot klassiek landmeten waar punt per punt gemeten wordt is laserscannen het verzamelen van honderdduizenden tot miljoenen punten per seconde om een realistische voorstelling van de omgeving te bekomen, de zogenaamde "digitaltwin".

Door verschillende scanposities aan elkaar te koppelen ontstaat een puntenwolk dewelke gebruikt kan worden voor analyzes, tekenwerk, berekening hoeveelheden, visuele voorstellingen en nog veel meer.

De scanner meet alles wat hij ziet binnen een bepaalde straal. LSBbvba kan opmetingen doen tot 800m van het toestel verwijderd maar ook op slechts 50cm ervan.

Door jarenlange expertise en de investeringen in de meest geavanceerde toestellen kunnen wij een snel perfecte puntenwolk afleveren tegen een zeer lage kostprijs. 

Kan u niet met puntenwolken zelf werken? Geen probleem, de zogenaamde derivaten (afgeleide bestanden) die makkelijk door iedereen kunnen bekeken worden zijn ook mogelijk te leveren. Met een pdfviewer kan u zelfs de data bekijken die opgemeten is met de laserscanner.

Wij zijn natuurlijk niet de enige die laserscannen maar aangezien wij landmeters zijn scannen wij altijd vanuit deze insteek dus met nauwkeurigheid en controle in het achterhoofd. Vele puntenwolken worden geleverd die niet correct zijn en de waarde dus 0 is bij gebruik.

LSBbvba werkt met de Riegl VZ400i scanner. Dit in combinatie met on board rtk-gps en Riscan Pro verwerkingssoftware kunnen de meest complexe projecten geregistreerd worden.

Hoe komen we tot een puntenwolk?

Eenvoudig voorbeeld wat mogelijk is met laserscannen

bottom of page