top of page

Panden in verkoop? Eenvoudige plannen met kamerindeling kunnen een boost geven!

In tegenstelling tot nieuwbouw zijn van oudere panden dikwijls geen plannen beschikbaar of zijn deze onnauwkeurig.

Dikwijls is gedurende de jaren bijgebouwd of verbouwd zonder dit te documenteren.

Een toekomstige koper kijkt vooral naar de mogelijkheden van het pand en of het in de smaak valt. Dat laatste kan makkelijk met foto's maar of dit zijn/haar droomhuis kan worden met indeling en/of plaatsing van eigen meubels is moeilijker.


Stel je voor dat je de toekomstige klant een zeer eenvoudig maar correct grondplan kan bezorgen met bemating en vloeroppervlaktes? Dit kan een potentiële koper over de streep trekken; de verkoper is tevreden en de koper kan onmiddellijk beginnen dromen en plannen over de inrichting.


Deze voorstellingswijze is het meest eenvoudig, maar geeft een serieuze meerwaarde in het verkoopstraject.


Hoe gaat het in zijn werk? De opmeting gebeurt met een 3d-laserscanner. Dit is een toestel dat honderduizenden punten kan meten per seconde om zo een realistisch beeld met juiste bemating te verkrijgen.

In elke ruimte wordt een meting uitgeveord en deze worden gebundeld om een 3d beeld te hebben van de woning. Allerlei gegevens kan ik uit deze data halen zoals bemating en oppervlaktes van ruimtes.


Hieronder ziet u het resultaat van dergelijke meting. De bemating per ruimte en totale oppervlakte zijn aangegeven. Ook ziet u een grijze tint onder het plan. Dit is de scandata in beeldvorm zodat ik het plan correct kan afwerken. De deuropeningen, richting van de deuren, ramen,... zijn ook zichtbaar ter referentie.


Plan gelijkvloers


Plan kelder


Plan verdieping

De oppervlaktes zijn berekend aan de hand van de hoogte 1.5m boven de vloer voor de bepaling van de nuttige oppervlakte.


Er kunnen meer gegevens uit de data gehaald worden maar dit komt met een verwerkingskost. Om bovenstaand product zo competitief mogelijk aan te bieden wordt dit niet getekend.


Het staat de koper vrij om later deze data op te vragen of om meer gedetailleerde plannen te laten opmaken.


Belangrijk te weten is wat de kost voor een dergelijk dossiertje is natuurlijk. Dit is afhankelijk van het soort pand en de grootte natuurlijk. De prijzen starten vanaf 200,00€ excl. btw maar voor een overzicht van de prijslijst kan u zich even aanmelden via onderstaande knop en ik neem contact met u op.


Dit is de eerste post van een reeks waarin de mogelijkheden tot het bekomen van bepaalde databestanden uit puntenwolkdata wordt belicht met dit pand.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page