top of page

Van Paal-Beringen via Denver in de nationale krant.

Afgelopen juli belde een journalist mij op vakantie met de vraag of deze een artikel mocht schrijven over mijn uiteenzetting in Denver Colorado betreffende de kerk van Paal-Beringen.

Jaja, u leest het goed, dit verhaal gaat de halve wereld rond om uiteendelijk in "Het Belang van Limburg" gepubliceerd te worden.

Hoe is deze anekdote tot stand gekomen?


Begin februari 2022 had ik de opdracht gekregen van een architectenkantoor om de toren van de "Jan de Doper" kerk te Paal Beringen op te meten en in kaart te brengen voor toekomstige restauratiewerken in de top van de toren; het deel onder de leien.

Ik heb deze opdracht uitgevoerd met behulp van 3d laserscanning. De buitenzijde werd vanaf het straatniveau ingescand met een Riegl VZ400i. Dit is een high end scanner die in staat is elk detail van deze toren op te meten om deze in kaart te brengen.

Het probleem bij deze toren was dat er geen openingen waren in de ramen boven om via de straat enkele punten bovenin de toren te fixeren om daar hetzelfde toestel de opmeting onder dak te laten doen.


Er moest vanuit de hoofdingang, via het schip en een kleine opslagruimte een spiraaltrap opgemeten worden om zo tot bovenaan de toren te geraken.

Dit project werd zonder veel problemen opgemeten en ik had er een Linkedin post over geschreven.


Deze post werd overgenomen door de fabrikant van het meettoestel (Riegl Usa) in hun maandelijkse nieuwsbrief. De meest interessante artikels van die nieuwsbrieven worden door enkele internationale magazines gebundeld en zo over de wereld verspreid naar alle geïnteresseerde landmeters en aanverwante beroepscategorieën.

Dit artikel werd opgemerkt door Geoweek; een internationale beurs voor onder andere landmeters. Deze vind jaarlijks plaats in Denver Colorado in februari.

Riegl USA heeft mijn artikel ingestuurd en ik werd uitgenodigd om ter plaatse een uiteenzetting te geven aan een hoofdzakelijk Noord-Amerikaans publiek maar ook aan internationale bezoekers uit de ganse wereld.


Deze voorstelling werd goed onthaald en ging naar mijn eigen mening vlot, alhoewel ik totaal geen spreker ben voor een groot publiek. Voor mij was dit een mooie erkenning die ik als klein landmeetkundig kantoor koester.


Hoe is het verhaal nu in de krant terechtgekomen? Een journalist heeft dit verhaal via via opgepikt en er een mooi artikel over geschreven.

Hieronder kan u het ganse artikel nalezen.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page