top of page

Uitdagingen voor 2021

2020 was buiten Corona geen slecht jaar voor LSBbvba; ook niet voor andere landmeters als ik wat informeer.

Mensen zien het nut van een landmeter steeds meer in en niet alleen voor de klassieke grensbepaling.

Een landmeter is een multidisciplinair persoon geworden. Waar wij vroeger bijna een monopolie hadden op opmetingen, schattingen, plaatsbeschrijvingen, werfactiviteiten,... zien we vandaag de dag dat een grote groep van mensen met kennis en aparte diploma's deze diensten aanbieden. Moeten we dit als een gevaar bekijken en interpreteren? Tot op een zekere hoogte wel maar het opent ook opportuniteiten : waar de definitie van een landmeter en wat hij nu precies deed vroeger enkel door specifieke beroepsgroepen gekend was is met de verandering naar 3d metingen met behulp van drones en laserscanning onze activiteit meer algemeen bekend geworden.


Ik juich de ontwikkelingen van Apple Lidar ed niet 100% toe maar ben ervan overtuigd dat wanneer mensen de technologie leren kennen en wij de beperkingen van deze "consumenten" meettoestellen kunnen positioneren in de projecten die zij wensen te doen, wij als landmeters hier voordeel uit kunnen halen en beschikbaarheid voor de moeilijkere opmetingen kunnen aanwenden.


Ook de cowboys uit het circuit halen zal natuurlijk langzaamaan gebeuren. De waarde en de kost van de landmeter zal naar waarde geschat worden.

Diversifiëring dringt zich op om competitief te blijven. Beter concentreren op enkele kernactiviteiten en hierin investeren in plaats van alles aan te bieden is de toekomst.


Hoe kan LSBbvba u hierbij van dienst zijn? Klassieke opmetingen kunnen en zullen nog altijd gebeuren maar de focus licht op 3d laserscanning in al zijn facetten : opmetingen, verwerking, opmaak plannen, bim, werfopvolging,... voor de architect, aannemer, studiebureaus maar ook voor de particulier.

Neem contact op en verneem wat de nieuwe modewoorden als #digitaltwin en #realitycapture voor u kunnen betekenen?


Een reeks van webinars die beschikbaar zullen zijn op de klassieke kanalen en introductiefilmpjes kunnen u op weg helpen. Het volstaat dan nog om mij te contacteren om uw project in kaart te brengen.


Schrijf u in op de nieuwsbrief en kom regelmatig terug op deze blog of volg de social media kanalen. U zal versteld staan welke mogelijkheden er zijn om u tot dienst te zijn.


Tot binnenkort!


51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page