top of page

Meetbare pdf's voor u als aannemer om correcte offertes op te maken.

Ik ben de eerste om tegen te spreken dat een eenvoudige plooimeter of electronische disto geen toegevoegde waarde kan hebben bij opmetingen van gevels...... soms zijn deze zeer handig om net die ene maat bijkomend op te meten.

Maar laten we wel wezen, volledige opmetingen met deze tools zijn een uitzondering aan het worden. Waarom? Wel alles wat met opmeten te maken heeft evolueert zeer snel. Er zijn theodolieten, fotogrammetrische camera's, drones,... die deze taken kunnen uitvoeren maar ikzelf vind de handigste en snelste manier het gebruik maken van een laserscanner. Deze meet miljoenen puntjes op vanaf 1 positie om zo een replica op te bouwen van de bestaande toestand.

Het meettoestel meet alles op binnen een straal van enkele tientallen meters dus een gevel of de omtrek van een gebouw wordt in kaart gebracht met enkele posities rondom het pand.

Ok, allemaal mooi maar wat is het voordeel voor mij als architect, klant of andere om dit te laten uitvoeren?


  1. Een veilige methode om op te meten : er moet niet meer op ladders geklommen worden, alles gebeurt vanaf de grond.

  2. Het tijdstip van opmeten is niet van belang : of het nu donker is, regenachtig of in volle zon.... met laserscanning kan altijd een nauwkeurig resultaat behaald worden.

  3. Voorstellingen van de data : het object kan in zwart wit, kleur (indien overdag met foto's) of andere voorstellingswijzen zichtbaar gemaakt worden.

  4. Eenvoudig : de levering kan bestaan uit eenvoudige pdf bestanden die op schaal zijn en onmiddellijk leesbaar op elke pc, laptop, tablet of smartphone. Afmetingen, oppervlaktes, de omtrek,... kan door u zelf gemeten worden voor het doel waarvoor u mij inschakelt.

  5. Discussies met uw klant later over hoeveelheden zijn niet meer van toepassing. Deze metingen worden door een beëdigd landmeter-expert uitgevoerd en hebben rechtsgeldigheid.


Hieronder ziet u enkele voorstellingen in pdf en een bijhorend filmpje wat een en ander verduidelijkt.
48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page