top of page

Bouwaanvraag voor restauratie oude hoeve

Een klant belde voor de opmeting van een vervallen hoeve in Wellen die gerestaureerd zou worden.

De architect heeft aanzichten, grondplannen en snedes nodig voor de verbouwing.


Dit is een beeld van 2013 uit Google Maps.


In 2021 ziet de gevel er echter zo uit. Achteraan zijn delen ingestort. Een klassieke opmeting is zeker niet opportuun (nooit eigenlijk). Dit is een mooi voorbeeld waar de mogelijkheden van laserscanning ten volle benut worden.


Dit is de ingestorte achterzijde.

En een voorbeeld van een ruimte aan de binnenzijde.


De zolder was in zeer slechte toestand, op het randje van ontoegankelijk om op te meten.Het voorstel aan de klant was van de buiten- en binnenzijde met laserscanning op te meten, gekoppeld aan een Lambert 72 stelsel en 2d plannen te genereren. Bim is hier niet van toepassing gelet op de algemene toestand van het pand.


2D plannen geven het beste overzicht met bemating om een beeld te vormen. Klassiek wordt ook een ripano webviewer bezorgd zodat elke partij het pand kan bekijken zonder fysiek aanwezig hoeven te zijn.


Er werd gescand met een resolutie van 40mdeg, dit wil zeggen een puntafstand van 14mm op 20m en 34mm op 50m. Door vanuit meerdere posities op te meten wordt een zeer dichte puntenwolk gegenereerd die alle details bevat om goede en correcte 2d plannen te tekenen,


Hier zie je een video rendering van de buitenzijde. Let op de detaillering en de verschillende elementen in deze opmeting.

De gevel- en grondplannen worden getekend in een klassiek cad programma via Pointcab.


Tijdelijke tekeningen van de gevels zien er dan zo uit.Grondplannen en snedes worden uit Pointcab gegenereerd en omgezet naar Autocad.Met dit als resultaat. Deze plannen werden in pdf en dwg aan de klant bezorgd samen met de webviewer waaruit nog extra data kan bekeken worden en geïmporteerd in deze plannen.Contacteer mij om ook uw project op deze manier op te meten en plannen te bezorgen die voor de bouwaanvraag gebruikt kunnen worden alsook voor de verbouwingen zelf.
70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page