top of page

 

Project : verbouwing restaurant te Puurs

Een klant die verbouwingen coördineert had opdracht gegeven voor de volledige opmeting van een bestaand restaurant in Puurs. De deliverable was een revit model. Hiermee kon de architect aan de slag. Uitgewerkte plannen in dwg van de gevels en de bouwlagen waren niet nodig.

 

De insteek om een pand op te meten blijft in elk geval steeds hetzelfde. De opmeting staat los van de te leveren data. Enkel de detailgraad zorgt voor andere instellingen en langere of kortere scantijden. Dit bepaalt natuurlijk de prijs in zijn geheel.

 

Hier was LOD200 gevraagd. Zowel de buiten- als de binnenkant werd in zwartwit gescand. Dit omdat de data enkel intern gebruikt wordt en er geen puntenwolk zelf geleverd werd aan de klant.

 

Elk project wordt ook in een geodetisch systeem opgemeten. In België is dit Lambert72 voor XY en TAW (Tweede Algemene Waterpassing) voor de hoogte. Toch werken architecten niet graag in deze stelsels aangezien het pand meestal gedraaid ten opzichte van het noorden zal weergegeven worden.

 

LSBbvba zorgt steeds voor 2 coördinatenstelsels : het gedodetische, zodat later bijgescand kan worden of andere landmeters data kunnen toevoegen en het lokale waar een bepaalde gevel volgens de x-as wordt geörienteerd en een hoogte van bijvoorbeeld Z: 10.00m voor de vloerhoogte aan de voordeur 

Hieronder zit u enkele foto's van zowel de puntenwolk als het revit model wat werd opgeleverd.

bottom of page